Sveriges vackraste väg 2012 - väg 9 genom Brösarps backar.
Sveriges vackraste väg 2012 – väg 9 genom Brösarps backar.

Ett av Sveriges modernaste villabyggen. Ändå växer det mossa överallt.

Tockabjär är en nyckelbiotop, en urskog med viktiga naturvärden och speciella ekologiska förhållanden. Så här gäller det förstås att gå varsamt fram.

Vi tänker oss att husen ödmjukt och försynt får ”smyga” sig in i miljön. Möjligen får vi be en och annan myra eller skalbagge att maka på sig lite, annars är det naturens ursprungliga plan som gäller.

Här skapas ett nytt bostadsområde, eller snarare en liten by, på 25 tomter. Ett boende som i samklang med skogen, havet, hederna och de fria vindarna. Här möts stilren modern arkitektur och svensk byggnadskonst i ljuv förening. Ett fantastiskt 1-plan stenhus med modern och välgenomtänkt planlösning, spatiösa ytor och vackra ljusinsläpp. Trevligt vardagsrum med charmig kamin, kök med matplats, tre sovrum, två badrum, arbetsplats, tvättstuga och naturtomt med stort trädäck. Var med från början och skapa din dröm!

Planbestämmelser

Idétävling: Miljöhus.

Att leva i samklang med naturen ska vara enkelt och bekvämt. Ända ut i sophuset.

I Tockabjär är målet att allt i området ska vara unikt och miljöanpassat. Och det ska vare enkelt att sortera sopor och ta hand om miljön. Så därför var det helt naturligt för oss att inte nöja med vilken sopsorteringslösning som helst. Istället utlyste vi en arkitekturtävling. Vann gjorde Caroline Lindqvist som studerar på landskapsarkitektirprogrammet vid SLU i Alnarp. Stort tack för vårt fina drive-in miljöhus för sopsorteringen, Caroline! 


Mer dokumentation kring arkitekturen

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.