[vc_row][vc_column][vc_column_text]I dag hade vi besök av några kompisar från Malmö. Eftersom de har barn i ungefär samma åldrar som våra egna beslöt vi oss för att visa dem den fantastiska Klättereken uppe i Brösarps norra backar. En tummelplats för leksugna barn och perfekt spot för picknick.

Dessutom växer det en hel köksträdgård av ramslök vid foten av backarna, alldeles invid parkeringen. I förbifarten fick vi med oss två hekto hem, så det blev ramslökspesto till hemvevad pasta till middag. En av barnens favoriter. Och då är det tur att det växer ramslök så det knakar överallt runt Brösarp.

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” position=”center” width_in_percentages=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Ramlökspesto

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” position=”center” width_in_percentages=””][vc_column_text]

  • 1/2 liter ramslök
  • 2–3 klyftor vitlök
  • 1 dl solrosfrön, pinjenötter eller mandlar (extra gott om du rostar först)
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 75 g lagrad, smakrik ost (typ parmesan eller Västerbotten), riven
  • Nymald svartpeppar
  • Flingsalt efter smak

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” position=”center” width_in_percentages=””][vc_column_text]Ungefär så här brukar vi göra för drygt fyra personer (glöm inte att tvätta och skölj ramslöken först). Vi häller ramslök, vitlök och frön/nötter i en literbringare och kör med stavmixer, funkar säkert ännu bättre med matberedare. När det är hyfsat finmalt häller vi i resten; olivolja, ost, peppar och salt, och kör allt till purékonsistens. Sedan är det klart. Äter vi inte allt förvarar vi i glasburk i kylskåpet, där den håller cirka en månad.

/Fabian Rimfors[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” position=”center” width_in_percentages=””][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”15580″ border_color=”grey” img_link_large=”yes” img_link_target=”_self” img_size=”full” alignment=”center”][vc_separator type=”transparent” position=”center” width_in_percentages=””][vc_separator type=”transparent” position=”center” width_in_percentages=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator type=”transparent” position=”center” thickness=”50″ width_in_percentages=””][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.