[vc_row][vc_column][vc_column_text]

En måndag med några timmars ledigt på förmiddagen beslöt vi att göra årets första frostutflykt. Jaha, vad är det för typ av utflykt, tänker kanske du? Det visste i ärlighetens namn inte vi heller när vi gick ut men jag själv ville mest bara ut och njuta av solen och det vackra vita landskapet i minusgraderna. På radion pratades det om avåkningar på skånska vägar så det kändes rätt att välja bort fordonen till fördel för fodrade kängor. Barnen nappade direkt på ordet ”frostutflykt” och vi tog med en liten hink ifall vi skulle stöta på något spännande. Redan innan vi kommit ut genom dörren var det succé eftersom minusgraderna gjorde att de fick inviga nygamla vinterkläder som förvarats på vinden några månader. Glädjetjut i hallen medan overall och mössor åkte på. Väl ute jagade treåringen kråkor och frågade om alla husnummer på villorna (han är inne i sådan period nu där siffror och bokstäver är lika delar spännande och oförklarliga.) Femåringen verkade uppskatta vädret desto mer och konstaterade snart att ”när solen lyser på allt det där vita i gräset så glittrar det”.

När vi kommit upp på krönet på en av alla backar som utgör Brösarp så stannar vi upp och njuter av utsikten. Brösarps norra backar glittrar i solen i fonden på andra sidan kyrktornet och vi pekar tillsammans ut sommarens tältplats och vinterns pulkabacke.

Den lilla hinken fylls med frosttäckta löv och pinnar som fått helt nya skepnader tack vare iskristallerna. I brist på slånbär (som vid det här laget torkat på buskarna) plockade vi också nypon innan vi styrde vägen hemåt genom byn igen. En frostutflykt avslutas med varm choklad bestämde sedan barnen och inte kan man protestera mot ett sådant logiskt resonemang. Besvikelsen över att de coola bladen snabbt återtog sin mindre spännande ickefrostiga skepnad när vi kommit in, kompenserades därför med varm choklad.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17756,17757″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Friluftsliv

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.