Jag vet inte riktigt varför, men av någon anledning har det gjorts en hel del reklam för smör i krokarna, eller snarare backarna, det vill säga Brösarps backar … närmare bestämt de södra. Det började tydligen med Flora för länge sedan och fortsatte med Lätta, som med motorcykel skulle visa hur lekande lätt livet var när du körde genom backarna i det pittoreska landskapet. Sedan kom Bregott.

Vem har inte sett Bregottreklamen? Ingen har väl missat Arlas reklam med kor som betar, skuttar och vilar i grönt, skönt gräs … allt i en vacker kuliss av ett pittoreskt prunkande landskap. Det är här. Välkommen till Bregottfabriken. Under flera år var Brösarps södra backar kuliss när Brösarpskorna råmade, praoade och hade skiftbyten i TV-rutan.

Även om detta har blivit vardag är det svårt att låta bli att tänka på Bregott när jag ibland stöter på korna på kvällens löprunda.

/Fabian Rimfors


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.