[vc_row][vc_column][vc_column_text]Egentligen hade vi sett ut en gran på egna tomten och barnen hade börjat planera för att vi skulle gå ut och såga ner den. Men när farfar ringde uppifrån Källaskogen och frågade om vi inte hellre ville komma dit och hugga en gran var de inte sena ändra planerna. Farfar hade nämligen hittat några fina granar i sin egen skog som han tyckte barnen kunde välja bland.

Det är inte helt lätt att hitta en gran som kvalar in som julgran i Källaskogen. Där står många höga tallar och en och annan gigantisk rödgran bland blåbärsris och björnbär. Men det känns lite mer som ”äkta jul” om man har varit ute i skogen och själv huggit ner sin julgran. Så därför var det ju ett mycket trevligt erbjudande vi fick på fjärde advent.

Hela familjen går upp i skogen för att se vilka alternativ som finns. Den första vi spanar in är tät och frodig, men kanske lite för kort. Vi går vidare för att se de andra. Men njae … lite för gles, lite för sned, eller lite för dåliga barr. Här finns en del hyfsade granar men inte det perfekta. Vi går tillbaka till den frodiga täta granen och tittar igen. ”Denna ska vi ha”, ropar barnen och deras farfar instämmer att det är en fin gran, kanske inte den perfekta men fullt tillräcklig.

De två äldsta barnen får försöka såga lite med farfars grensåg, men det går lite för tungt för de båda. Till slut har vi sågat av vår julgran. Nu ska den bara bäras hem, putsas till lite och pyntas.

Obs! Tänk på att du inte får fälla en gran utan markägarens tillstånd.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16108,16109,16124″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.