Ett liv i skogen berikar ditt liv. Oändligt med frisk luft bland svampar och bär, motion och kontemplation. Det är även en plats som ger en inre frid. Men skogen kan bjuda på mycket mer än så, och du vet faktiskt aldrig riktigt vad du hittar nästa gång. I mitt fall blev det ett gjutjärnsbadkar.

En av mina absoluta favoritslingor är den ordentligt kuperade Glimmebodaleden uppe i Brösarps norra backar. Jag springer eller cyklar den alltid medurs, och oftast nere från foten av backarna. Då börjar den med en rejäl stigning på nästan 100 höjdmeter bredvid en gigantisk bäckravin innan den planar ut inne i skogen. När du sedan kommer ut ur skogen på toppen av Brösarps norra backar öppnar sig en vidunderlig vy som vid bra väder kan sträcka sig ända till Bornholm. Normalt sett är det för just denna utsikt jag brukar söka mig till Glimmebodaleden. Men inte i dag. Nu är det något helt annat jag fluktat på.

På somrarna brukar kor beta inne i skogen. De brukar stå runt en glänta bland björnbär där en liten bäck porlar fram. Och det är just där på denna plats som jag länge tittat lite extra på en sak; ett gammalt gjutjärnsbadkar som säkert har över 80 år på nacken, och är 188 cm långt dessutom. Detta badkar har triggat i gång mina visioner, så jag ringde markägaren vars kor tidigare fått foder ur karet. ”Inga problem! Badkaret är ditt om du vill ha det”, svarade han.

Lejontassarna har jag redan skaffat. Nu återstår att blästra och måla utsidan. Sedan kommer en remaljeringsfirma och fixar insidan.

Det gamla gjutjärnsbadkaret från skogen ska få nytt liv och ett nytt hem. Perfekt tajming till att vårt nya badrum blir klart. Man vet som sagt aldrig vad skogen kan bjuda på.

/Fabian

Categories: Natur

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.