[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nu är det vår i luften. Vintergäck, vitsippor och tranor i all ära, men på Österlen finns ett vårtecken som på riktigt gör avtryck i våra liv – Konstrundan.

Det är inte alls så att allt dör på Österlen under vintern, som en del verkar tro. Över hela Österlen, och Brösarp i synnerhet, finns det utmärkt service och utbud även vintertid. Butiker, boende, aktiviteter och vänner finns här oavsett om det är juli eller februari. Men i och med Konstrundan drar liksom ändå en ny årstid in över Österlen och allt som fanns redan innan femdubblas i ett slag. Människor och Bed & Breakfast. Antalet husbilar och sportbilar. Lapparna på Götes Allköp som antingen bjuder in till eller hyr ut ateljéer.

Att bo här är lyxen att kunna få ta del av båda Österlenårstiderna; den med lugn och utan husbilar och den med fart och många husbilar. Det är lyxen att kunna välja ifall man verkligen orkar Konstrundan, Äppelmarknaden och Antikmässan i år eller om man kanske nöjer sig med ett par av grejerna och sparar lite till nästa år. Eller nästnästa. Att slippa stressen kring att missa guldkornen.

Det är dessutom lyxen i att bli först i Sverige att få ta del av våren, den enligt meteorologernas bedömning också. Från Falsterbo längs kusten till Österlen utropas nämligen alltid våren först, runt mitten av februari. Så med en vecka kvar till Konstrundan så njuter vi av vårtecknen i stillhet, för att sedan välkomna den där mixen av galenskap och kvalitet som Konstrundan alltid är.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”16265″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: KulturNatur

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.