[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nu när kvällarna är ljusare och vädret lite varmare öppnar Brösarps träningslandskap återigen upp sig. Egentligen är det öppet året runt men nu är det ett tag sedan vi ställde in skidorna och med senare skymning blir möjligheterna större om kvällarna. Det är faktiskt något av det bästa med Brösarp. Att du slipper asfalt, odlad åker eller stängsel som hindrar dig utan i stället har varierad natur som är öppen och inbjudande. Stigar i skogen växlas med böljande öppna backar, grusvägar, vandringsleder eller motionsspår. Över 100 km markerade leder finns faktiskt runt byn.

Men familjens favorit just nu är ”djungelrundan” och utegymmet, inte alls långt från Tockabjär. Djungelrundan är vissa bybors namn på en liten runda som slutar och börjar vid utegymmet och som erbjuder cirka 300 meters stig i öppen skog. Väldigt kort runda förvisso men det är fin intervallträning och familjeträning i sin bästa form.

4-åringen fick nya skor häromveckan och utnämnde de snabbt till ”springskor”. Senaste veckan har hon fått ut familjen på intervallträning och utegymmande. Ibland möter vi upp andra där uppe, inte sällan fler barnvagnar och barn.

Man springer sedan rundan, gymmar sen en övning när någon annan springer, springer sedan igen och så vidare. Barnen hänger antingen med runt eller leker i utegymmet. 7-åringen vill ta tid och tävla. 2-åringen letar pinnar och springer lite planlöst. Man kan alltid se barnen mellan träden oavsett var man är och efter bara 20 minuter med det här upplägget är man rejält slut.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/_Xq1VrRahSY”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.