[vc_row][vc_column][vc_column_text]En aprilkväll verkar kunna innehålla allt från regn och sol till snö och minusgrader just nu. Men en kväll som bjöd alldeles fantastisk aftonsol bestämde sig jag och fyraåringen oss för att undersöka om ryktet stämde att ”kiosken har öppnat”. Fyraåringen är inte svårflörtad på cykel nu sedan hon i helgen fick till det här med cykeltekniken på riktigt.

Vi gav oss ut på gamla grusvägen förbi Talldungens gårdshotell och förbi den täta mattan av vitsippor. Ett fall på cykeln stoppade oss inte från att fortsätta ner mot Bengtemölle där kiosken finns. Den brukar innehålla allt från sprättägg och oljor till potatis, mangold och andra härodlade grönsaker i säsong. Allt odlas där runt 1700-talsgården och är riktigt godis för förbipasserande bybor, vandrare eller cyklister. Vi verkar dock ha kommit fram för sent på dygnet för denna afton var kiosken, eller gårdsbutiken som den heter på riktigt, tom sånär som på skylten ”nytjärad”.

Men det gjorde ingenting. Bara hundra meter längre fram har nämligen ”ramslökskiosken” öppet dygnet runt, åtminstone i ett par veckor till. Det växer gott om det gröna guldet där intill Verkeån och vi plockade en kasse full innan vi vände hemåt med solnedgången framför oss. Ljuset som var så vackert lockade oss upp på backarna intill Bengtemölle för att skåda de vackra backsipporna som alltid trivs där i sandstäppen. Gullvivor är annars det Brösarp är mest känt för vad gäller flora, men de trivs bättre på de södra backarna längs väg 9. Cykelentusiasmen hos 4-åringen tynade visserligen i den ”långa” svagt sluttande uppförsbacken, men solen var ändå fortfarande uppe när vi kom hem med vår stora kasse ramslök.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16372,16370,16371″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: MatNatur

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.