[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det börjar dra ihop sig till kvällsvard och vi har bestämt oss för att äta ute på ett de bästa ställena i trakten. Men det är varken Talldungens gårdshotell eller Daniel Berlin. Det är ett annat ställe som slår det mesta i fråga om inslag från naturen: grillplatsen i bäckravinen nedanför Tockabjärs källa.

Vi packar färskkorv, blomkål, majs och späd salladslök i en ryggsäck, vattenflaskor och grillbestyr i en annan. Friskt vatten tappar vi upp i källan och hade vi velat hade vi kunnat krydda korven med ramslök, men den börjar bli lite grov så här års när våren går över i sommar.

Jag, sonen och en kompis tar cyklarna och sticker före för att tända elden medan övriga sällskapet promenerar. Vägen dit är vacker. Brunnsviksbäcken slingrar sig som en orm och har genom årtusenden karvat ut en kollosal ravin genom skogen. Vi gör ett depåstopp vid Tockabjärs källa och fyller vattenflaskorna med friskt källvatten.

Just vid grillplatsen öppnar sig bokskogen och det dröjer inte länge förrän barnen upptäcker att det går att leka med de torra gamla boklöven i sluttningen. En gråhäger flaxar till nere i bäcken när den upptäcker oss, kröker halsen och har sina långa ben hängande efter sig i sin karaktäristiska flykt med långsamma vingslag.

Uppe i himlen kommer en stor flock änder flygande efter sin vintervistelse i Afrika. Med denna inramning i goda vänners lag och glatt lekande barn är det svårt att tänka sig något bättre ställe att äta ute på. Vi avslutar grillkvällen med en fluffig dessert som vi spetsar på pinnar till den blir gyllenbrun och mjuk innan vi mumsar den i oss.

/Fabian

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16445,16448,16447″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: MatNatur

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.