[vc_row][vc_column][vc_column_text]… Det har vi hört på nyheterna. I dag kunde vi se det med egna ögon. Vi hittar visserligen massor av blåbär varje år i skogarna runt Brösarp, men skillnaden i år är att man inte ens behöver hitta rätt. Det upptäckte min fru sedan hon kört in en grusväg för tidigt, men ändå hittade massor av dignande blåbärsris. När hon och barnen sedan ändå hittade rätt grusväg så fylldes burkarna snabbare än kvickt.

Enligt devisen ”ju djupare in i skogen, ju större blir bären” stegade 7-åringen bort från grusvägen. Blåbären började matcha våra krusbär i storlek. Men han kom aldrig längre in än 20 meter eftersom vi då hade fyllt allt vi hade med oss. Vi kör lite hardcore med bärplockare trots att det inte är de lite hårdare lingonen vi plockar. Fungerar finfint och gör att man plockar blåbär snabbare än en 4-åring hinner tröttna.

Det var snudd på frustrerande att lämna så många bär kvar i skogen så i morgon gör vi ett återbesök. Fast det här är ett sådant där år där inte ens blåbärslandslaget hade kunnat tömma skogen. Utan ett sådant år där man hittar massor av blåbär utan att ens hitta rätt i blåbärsskogen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”16570″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.