[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kvällarna är fortfarande ljumma och soliga. September fortsätter där augusti slutade och då är det inte svårt att få med familjen på kvällsutflykt till havet efter jobb och dagis. Får, kor och hästar betar i den gyllene kvällssolen när vi kommer fram till Haväng. Vi har bestämt oss för färskkorv i en av ravinerna utmed den vidsträckta strandlinjen på skjutfältet. En familj till hänger på och det dröjer inte länge förrän barnen rullar nerför sandstupen mot stranden. Själv börjar jag förbereda grillen, eller glöden kanske jag ska säga för här finns redan en arrangerad liten ring av stenar där andra grillat förut.

Medan jag vänder korv har de andra plaskat ut i vattnet. Av skriken att döma är det nog lite småkallt i vattnet med det verkar inte bekomma barnen som skvätter och dyker om vartannat.

Efter att ha snurrat korvarna några varv får jag nyfiket sällskap uppe på grillplatsen i ravinen. Några får står femtontalet meter bort och undrar vad det är för något osar. Snart kommer barnen också och jag ber dem gå på jakt efter lite backtimjan för att sätta sprätt på korvarna. Alla små lila blommor som täcker sandstäppen här tyder på att den vilda timjansorten trivas ypperligt här.

När vi mumsat i oss korvarna med lite surkål, senap och Bornholmsketchup är det dags att packa ihop. Men det kommer fler ljumma sensommarkvällar så det är bara att komma hit igen.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/K3vWynWW2jM”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16795,16794,16791″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.