[vc_row][vc_column][vc_column_text]Snart har halva september gått men sommaren känns fortfarande minst lika hög som i juli. Det är mitt på eftermiddagen och vi bestämmer oss för att åka till stranden och bada. Vi väljer den exotiska stranden vid Rörum: Knäbäckshusen, eller som vi från Brösarp och Ravlunda brukar säga; ”Nya Knäbäck”. Det säger vi för att särskilja denna plats från ”Gamla Knäbäck” på Ravlunda skjutfält där Knäbäcken rinner fram och där byn låg från början innan den flyttades halvannan mil söderut till dagens läge.

Havet ligger lugnt och det ser mörkt ut på vågfronten för äldste sonen som har sin bodyboard med sig. Det ser inte ut att bli någon surfing i dag. Vi lägger ut handdukarna vid de mangroveliknande rötterna i skuggan av träden och går sedan ut och känner på vattnet. Det är varmt, riktigt varmt för att vara den här årstiden på Österlen. Jag hade det på känn så därför tog jag med mig lite snorklingsutrustning.

Medan de två minsta leker i vattenbrynet med hink och spade är vi två som drar på oss cyklop och snorkel. Vid anblicken norrut tornar Stenshuvuds östra klippor upp sig och tillsammans med träden som vajar ut över stranden ser det nästan ut som vi är i Thailand eller Vietnam. Det är nästan svårt att förstå att vi är i Sverige och att det är i mitten av september.

Den beigevita sanden på havsbotten har tydliga vågmönster i sig och här och där glimmar enstaka stenar när de träffas av solens strålar. En liten spigg simmar bort när jag kommer trålandes för nära. Jag simmar längs med stranden med blicken på botten, men något mer spännande hittar jag inte under ytan i dag, och inte min son eller fru heller.

Men kanske blir det ett dopp till efter jobbet i morgon.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16804,16802,16801,16806,16803,16805″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.