[vc_row][vc_column][vc_column_text]För några veckor sedan firades Äpplets dag i Sverige för första gången, påpassligt mitt under rådande äppelmarknad i Kivik. Äppelsäsongen är fortfarande i full gång och tavlan hänger alltjämt kvar i hamnen i Kivik. Äppelmarknaden brukar sätta punkt för turistsäsongen på Österlen och därefter dröjer det till konstrundan i påsk innan besökarna åter kommer i tiotusental.

En hel del andra evenemang lockar så klart mycket folk däremellan, som Mästarna bakom glaset och Österlen lyser, men inget ide stora skaror som under sommarhalvåret. Det råder förvisso fortfarande meteorologisk sommar på Österlen men snart är det fler gula löv än gröna.

Man ser fortfarande mycket svampplockare ute i skogarna och kanske en och annan som lyckas hitta de sista björnbären. För några veckor sedan hittade vi faktiskt till och med blåbär som fortfarande satt kvar i sitt ris. Nypon finns det desto mer av. Men bärens tid är snart över och nu är det nötter som gäller. Vår son har nyligen rostat och kokat ekollon, men det var fortfarande för mycket garvsyra för att falla honom i smaken. Valnöt och hassel har vi på egna tomten och den sistnämnda är ganska frekvent ute i skogar och hedar, men om det inte är en egen mark måste man så klart kolla med markägaren om man får plocka från träden.

Kort och gott, det finns mycket gott att hämta ute och än är det sommar.

Här kan du hålla koll på vad som är i säsong:

www.skogsskafferiet.se

www.dagsattplocka.se

/Fabian[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.