[vc_row][vc_column][vc_column_text]Den vita vintern lyser med sin frånvaro. Kylan har bitit sig fast i bygden men någon nederbörd tillsammans med minusgraderna har vi inte fått sedan november. I brist på skidföre letar vi skridskois i stället. Ishockeyrinken bredvid skolan i all ära, men är rinken inte färdigspolad går den inte att åka på.

När jag var liten brukade vi i väntan på rinken åka på översvämningar på Ängarna runt Brösarpsgården. Men det ser väldränerat ut där och ingen is är i sikte. Ryktet når oss om en halvhemlig is djupt inne i skogen i stället. Vi packar in skridskor och hockeytrunkar i bagageluckan och beger oss.

När vi kommer fram kan man skönja en is mellan träden. Den ligger vackert och vi får höra att den vissa vintrar kan bli nästan dubbelt så stor. Vid iskanten sprakar en eld med galler och korv på. Ute på isen spela några ishockey medan andra åker runt grässtråna som sticker upp i ena änden av isen.

Vi passar en puck och en bandyboll till varandra och det dröjer inte länge förrän jag och äldste sonen lockas in i en hockeymatch i bortre änden. Solen sjunker allt lägre och mörkret börjar krypa på. Kanske åker vi hit i morgon igen, om inte isen i rinken är färdigspolad.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17064,17067,17066″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.