[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sex hjul och åtta ben kände en våreftermiddag att de behövde luftas. När det skiljer fem år mellan yngsta och äldsta barnet så kan det kännas lite hopplöst ibland när förmåga och önskemål skiljer sig åt så mycket. Han som snart är 8 år vill ta mountainbiken och ge sig av på långa äventyr, medan 3-åringen knappast kan trampa i väg flera kilometer. Då är det underbart att ha utmanande natur runt husknuten.

Den äldsta tog MTB-cykeln, 5-årigen tog sin nya sparkcykel med lufthjul (Stiga Air Scooter) och yngsta sin balanscykel, och så rullade vi den korta biten ut ur samhället och in i backarna. Jag själv valde att ta mig fram till fots, eftersom det gäller att ha lite extra koll på hur den lille rullar när han plötsligt kan styra lite var som helst. Det gäller även förresten den äldsta, även om det sker på mer medvetet sätt, och det är därför det här fungerar så bra i Brösarps södra backar.

Åttaåringen ligger en bit framför oss andra men hittar utmaningar i små hopp, backar och stenar att testa sig själv på längs vägen. Vi gör ingen lång runda utan stannar i närmaste dalen, där det finns möjlighet att både leka med cyklarna och ta fram termosen med varm choklad. Solen värmer oss och jag utmanar den äldste med att han får ett kex till om han orkar cykla uppför den ganska branta backen framför oss. Han antar utmaningen direkt och kämpar som ett djur, men marken är mjuk och lutningen värre än vi båda insett så han klarar det inte. Av hans stora besvikelse inser jag att jag snabbt måste hitta en ny utmaning som är lite mer rimlig, och ser de krokiga tallarna som står i backen.

– Klättrar du upp i den där, till tredje grenen där, så har du klarat utmaningen.

Nu går det fint. Han nöjer sig inte med en tall, utan det blir tre ”tallbestigningar” nu när han fått blodad tand kring klättringen. Cyklarna blir liggandes ett bra tag medan barnen roar sig med att klättra i träden. Eller den minsta är egentligen mer intresserad av att släpa runt stora grenar, men är nära oss andra och provsitter en och annan gren han också.

Det är världens bästa lekplats vi har runt hörnet och faktiskt också ändlöst vackert en sådan här vårdag. Vi rullar hemåt en timme senare och känner oss både luftade och som att vi bestigit Mount Everest.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”17281″ alignment=”center” border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/IJYwk4niwrw”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.