[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det finns gott om vilda djur i skogarna runt byn. Här finns kronhjort, dovhjort, älg, fasan, vildsvin och till och med lo och varg har siktats vid några tillfällen. Men björn, järv och myskoxar har vi inte. Inte heller visent som grannarna på Bornholm kan stoltsera med. Och framför allt inte fåret Shaun.

Kanske ör det just det nya Fåret Shaun-land som är det mest lockande denna söndag. Vi åker nämligen till Skånes Djurpark som sedan något år tillbaka stoltserar med det brittiska fåret av lera i en imponerande anläggning för barn. Där får barnen nu bland annat åka Massey Ferguson-traktor runt en spännande bana med sin farfar, och fåret Shaun så klart.

Men efter att fåret Shaun är avklarat fortsätter vi följa den lille ilskne mullvaden som försöker klura ut vem som bajsat honom mitt på huvudet. Det är inte grisarna som precis matats av en djurvårdare när vi går förbi. Det var inte korna heller som går och betar i hagen bredvid. Kanske var det en björn?

Vi går vidare. Barnen kan jämföra sig med olika djur för att se om de kan hoppa lika långt. Vi passerar kronhjortar, rävar, vildkatter och flera andra djur från nordiska faunan. Efter sälarna går vi upp bland trädkronorna. Från hängbroar nio meter över marken kan vi speja vidare efter vargar och björnar. Banan kallas Expedition Upp och är 350 meter lång. Banan i sig själv är nästan mer spännande än att speja efter djur, i varje fall enligt barnen.

Väl uppe vid björnarna är det dags att vaska guld, eller rättare sagt ädelstenar och fossil. Några rosenkvarts rikare går vi sedan ner mot björnarna. Och till slut hittar vi dem. Två stycken. En unge och en betydligt större.

Det blir en heldag i djurparken. Och det räcker knappt till att utforska alla de nordiska djuren som finns där. Även om vi har mycket vilt i de stora naturreservaten runt Brösarp så är det sällan man får chansen att se dem på så nära håll som i djurparken.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17551,17548,17547,17546,17545,17544,17543″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.