[vc_row][vc_column][vc_column_text]

”Långt ute i Atlanten på en liten ö har en liten drake en hemlighet. Han kan inte spruta eld som de andra drakarna men flyga, det kan han.”

Backarna runt byn är drakarnas territorium. Här stred en gång i tiden Skorpan och Jonatan Lejonhjärta mot Katla, den eldsprutande draken som lystrade till Tengils mistlur. Men sedan Katla föll i floden och dödades av lindormen Karm har det varit frid över nejderna runt byn. Tills för två års sedan … då slog nämligen sex nya drakar lägger några kilometer norr om byn.

I Drakamöllans naturreservat har det bjudits på opera ute i det fria under flera år. Slänterna runt Drakamöllans gårdshotell fungerar utmärkt som amfiteater och äntligen kan vi tajma en uppsättning och slå oss ner på en filt.

Det doftar kryddigt av backtimjan och stämningen är förväntansfull. Vi har alla tre barn med och de två yngsta har aldrig sett en drake i verkligheten. Och nu har hela sex stycken tagit sig till naturreservatet med det så passande namnet. Huvudkaraktären den brandgula draken Kjetil. Han kan inte spruta eld som de andra drakarna, och operan handlar om hur han upptäcker att han kan något annat i stället. Att han kan flyga.

Vi har med lite smått och gott och myser i gräset medan dramatiken utspelar sig på scenen nedanför oss. Vår åttaåring som såg operan förra sommaren vill gärna berätta för våra andra två vad som kommer att hända. Men de lyssnar inte på honom. De är fullt uppdragna av drakarnas sång.

Efteråt bjuds alla barn på saft och kanelbulle från Drakamöllans gårdshotell, som är initiativtagare till evenemanget. Alla barn får också en Pixibok med sig hem också. Men dagen till ära finns även författarna till de lite större böckerna och draken Kjetil på plats, Kyrre Thalberg och Sara Snogerup Linse, som signerar ett exemplar av kapitelboken Kjetil lär sig flyga åt våra barn.

Därefter bakar barnen pinnbröd över scouternas lågor. Brösarps Scoutkår poppar även popcorn över öppen eld, och Andrarums IF har satt ut kontroller att orientera efter i reservatet, och Naturum Stenshuvud har också en massa aktiviteter för barn. Så det finns gott om saker att göra denna dag i drakarnas boning. Ett fantastiskt sätt att visa upp både kultur och natur för alla de med utländsk bakgrund, som denna dag egentligen är vigd för. Vi är glada att vi fick vara med på ett hörn med vår filt.

Draken Kjetil

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17579,17581″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.