[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ni har väl inte missat födelsedagsfesten? Jag menar varken Kronprinsessan eller Dr Alban, som visserligen haft jämna födelsedagar detta år, utan en 125-åring som är så fräsch att man förundras.

Friluftsfrämjandet firar 125 år och själva födelsedagen var nu i helgen. Det märktes på flera sätt i Brösarpsbygden. Fjällfina, alltså kvinnan Florence som är själva förlagan till Mulles kompis Fjällfina, hördes på lokala radion och jag själv fick medverka i en jubileumspod genom min gammelmorfar – järnmedaljsfrämjaren och skidpionjären Olle Rimfors.

Men allra mest firade vår 5-åring som tillbringade lördagen i Friluftsfrämjandets anda i Ekoparken vid Christinehof slott. Med ryggsäck och stövlar intog hon och ett gäng jämnåriga våtmarkerna runt det brandgula slottet och hittade en rad spännande varelser. Med hjälp av en herpetolog som gästade under dagen fick de bekanta sig på nära håll med lövgrodan och salamandrar. Därefter bakades det stora tårtor med hjälp av höstlöv och andra dekorationer i naturen till Skogsmulle. Han fyller 60 under detta jubileumsår och är således jämngammal med Dr Alban, men får väl sägas ha lyckats bättre med att hålla sig evigt ung.

När vi i familjen sedan kom för att hämta vår 5-åring fanns det nygrillad korv med bröd till salu och en tipspromenad genom skogen. Dessutom hinderbana och klätterutmaningar. Strövare och Lufsare dök upp i skogsbrynen efter sina utflykter och det blev en härlig fest där barnens stövlar blandades upp med loafers och skinnjackor hos föräldrar som inte anammat Friluftsfrämjandets anda lika hårt.

Brösarp är en egen filial i Friluftsfrämjandet Skåne-Tranås lokalavdelning men i barnverksamheten slår vi oss samman och låter barn från hela bygden träffas. Mulle-, Strövar- och Lufsarträffarna turnérar runt på olika platser i bygden för att barnen verkligen ska få möjlighet att uppleva den varierade naturen.

Med tanke på hur tidsenlig och progressiv som Friluftsfrämjandets verksamhet känns i dag, där inte I Ur och Skur-pedagogiken på barnens förskola ska glömmas bort, så tror jag att både Frilutsfrämjandet och Mulle kommer att ha många fler fester framöver.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17713,17711,17710″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.