[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ska vi äta ute i kväll? Ja, tjoar barnen och springer och tar på sig skorna. Det finns gott om ställen att äta ute på i Brösarp, och då syftar jag inte på byns fyra restauranger och pizzeria.

Klockan är fem på kvällen och vi har precis kommit hem från jobb, dagis och skola. Vi packar in mat, bestick och barn i bilen och styr upp mot en av de vackraste platserna i bygden; Brösarps norra backar. Här är utsikten enorm. Vyn sträcker sig ut över Verkeåns dalgång och Hanöbukten. En klar kväll kan du med lite tur se ända till Bornholm. Här blommar sandlilja, sandnejlika och hedblomster om sommaren och nu när hösten är annalkande sprakar backarna i lila ljung. Vad kan vara en bättre plats för kvällsvarden än denna!

Vi dukar upp vår middag och tittar ut över nejderna. Nedanför oss slingrar sig Verkeån genom ängarna och kor och islandshästar betar på hedarna. När supén är slut blir det lite kurragömma med barnen. På krönet vi valt för kvällen finns gott om enar att gömma sig bakom. Innan vi packar ihop äter vi lite dessert direkt från backarna. Just nu bjuder de på björnbär i överflöd. Pricken över i blir lite stolt fjällskivling, eller rättare sagt bara själva ringen, som är en delikatess med sin mandelliknande smak när den äts rå tillsammans med vidunderlig utsikt.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”15920,15918,15919″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.