[vc_row][vc_column][vc_column_text]Jag är uppe hos en kompis precis vid idrottsplatsen när jag får se något udda på andra sidan dalgången. Jag frågar om han har en kikare och då ser jag att någon försöker lyfta uppe i Brösarps norra backar. Jag tycker mig också se något bekant så jag frågar min son om han har lust att åka dit och kolla på lite närmare håll.

Vi kommer fram och föga förvånande är det ett bekant ansikte som står och riggar sin flygskärm. ”Det är bra termik i dag”, säger han innan han tar sats och springer mot krönet. Första seglatsen blir dock inte mer än ett hundratal meter och min gamle vän får snällt masa sig upp till toppen igen.

”Häromdagen var det ännu bättre. Jag var uppe hur länge som helst och flög säkert några mil”, berättar han när han kommer upp på platån. Flygskärmen och snörena måste läggas ut korrekt igen innan han kan ta ny sats.

Nästa försök går bättre. Han satsar mot ravinen i stället och efter ett par markkänningar får han tillräckligt med luft under vingarna. Han lyfter. Upp i de blå. Han flyger ut över dalgången och bort i Bregottfabriken. Mot horisonten. Ständigt högre och högre. Han måste ha hittat en bra termik. Men det gör man tydligen ganska ofta här uppe i Brösarps norra backar enligt honom.

/Fabian Rimfors

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”15948,15950,15949″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Friluftsliv

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.