[vc_row][vc_column][vc_column_text]I min sons värld är det Ninjago som regerar, den värld av Lego som hämtar inspiration från ninjor och samurajer i fjärran östern. I går kom vintern och det spåddes stora snömängder på sina håll i södra Sverige. Kanske skulle vi kunna få en första skidtur för säsongen?

Och visst kom det, om än väldigt lokalt fördelat där höjderna runt byn var lyckligast lottade. Vi tog sikte mot Illstorp uppe i nordvästra delarna av Brösarps gamla kommun. Ytterligare några kilometer bort ligger Yangtorp, ett 12 000 kvadratmeter stort tempel i kinesisk stil, som mycket väl hade kunnat ligga i Legos Ninjagovärld.

Parkeringen är plogad och vi spänner på oss skidorna nere vid Dragon House Café. Jag sticker ner staven och noterar med förtjusning att snötäcket är runt 30 centimeter. För att spara tid tog vi de vallningsfria skidorna med oss. Bakom dammen ser vi en öppning in i skogen. Även om det ligger runt nollan ligger en hel del snö kvar på grenarna och skapar en fin inramning för vår tur. Vi har aldrig varit i bokskogarna runt Yangtorp, eller Jönstorp som närmaste lilla by heter. Vi glider några kilometer på känsla och instinkt och till slut är vi tillbaka vid det gigantiska templet igen.

När vi kliver in i bilen igen tycker min som att det känns som att han varit på utflykt i Ninjago. Bara det faktum att han fick rida på en eldsprutande drake …

/Fabian Rimfors

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16077,16076,16081″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.