[vc_row][vc_column][vc_column_text]”Tockabjär heter det nya bostadsområdet som håller på att skapas i Källaskogen. Vad heter den nya vägen som skapats i området?” Så lyder första frågan som inledde den traditionsenliga tipspromenaden ett stenkast från Tockabjär på nyårsafton.

Grillarna var varma och byborna hade samlats för årets sista gemensamma upptåg. Ett, kryss eller två? Tretton frågor skulle avgöra vem som haft mest koll på vad som hänt i bygden det gångna året, eller tidigare år. Från vilket århundrade är Brösarps kyrka? Vilket år upphörde Brösarps kommun, eller vad kallas de varma utomhusbad som Brösarps Spa nyligen invigde? Frågorna lotsade oss alla genom den vackra Källaskogen och till ett trevligt bokslut på året.

Sista frågan var lite extra klurig: tre skålar med skalade och skivade äpplen stod bredvid varandra och det gällde att smaka vilket av de tre äppelsorterna som var importerad. Kryss kryssade vår familj, för den var inte lika syrlig och fruktig som de andra två äppelsorterna.

Som skiljefråga om flera skulle få mesta antal rätt så gällde det att gissa hur långt en nyårsraket skulle flyga i väg på fotbollsplanen. ”47 meter”, sa jag och gissade att den kommer att landa borta vid första avbytarbänken. ”Nu lägger vi på korvarna och äter lunch”.

Hur gick tipsrundan då? Jo, vi hade alla rätt. Och hur långt flög raketen? Jo, den flög faktiskt 46,9 meter. Och sedan var där en trevlig barntipsrunda för de små också. Ett trevligt avslut på året.

Och vad heter den nya väg som leder upp till Tockabjärs nya skogsbebyggelse? Jo, den är döpt efter Tockabjärs skapares mor Gurli och hennes bästa väninna Iris.

Gott nytt år!

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”16127″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Friluftsliv

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.