[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kung vinter har kommit till byn. Och han är efterlängtad. När de flesta byar i södra Sverige gått i ide finns det en som fortfarande håller fanan högt. Då kvicksilvret sjunker och isarna fryser dröjer det inte länge innan Brösarps gamla hockeyrink står spolad och är full av barn och vuxna som skrinnar för glatta livet. När dessutom snön kommer och skidbacken öppnar är idyllen total.

Först ut i år blev rinken, en gammal uterink som Brösarps kommun köpte i slutet av 60-talet och gästats av såväl NHL-proffs som förbundskapten Pär Mårts. Redan efter sex spolningar rapporterade Sveriges Radio från rinken om att vintern kommit till den lilla byn på Österlen och samma kväll var isen fylld av barn och vuxna i alla åldrar. Vid de stora målen spelar de äldre barnen ishockey på tvären av rinken, medan resten av isen fylls av föräldrar och barn, med och utan klubbor och puck, konståkningsskridskor och hockeyrör i en salig blandning.

Självklart var vi också där direkt efter hämtning på dagis. Efter avlösning och hemforsling av de två minsta barnen var det min tur att åka lite med äldsta sonen, som nu åker riktigt bra både med och utan klubba. En av hans kompisar är också kvar och nu är det match. Två små mot en stor. Vi kör med småmålen och strax ansluter några fler knattar med föräldrar.

Det blir mörkt men det gör inget. Det är bara att trycka på knappen så tänds belysningen. På hockeyrinken i Brösarp är det nämligen allmänhetens åkning dygnet runt. Efter en timme i strålkastarljuset är barnen trötta och det blir dags att gå hem. En fin skridskopremiär för 2016 är ett faktum, likaså att Kung Vinter är här.

/Fabian

Brösarps ishockeyrink

Sveriges Radio: Isen är spolad i Brösarp

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”16152″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”http://youtu.be/mUTwdhPrVzM”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.