[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vinterparadiset har vaknat. Isen är spolad och nu är även skidbacken i gång, den första i hela Götaland att öppna för säsongen, och till skillnad från alla andra med natursnö, precis som i Riksgränsen i nordligaste norr. Det är inget tjockt täcke Kung Vinter har bjudit på ännu så länge. Ännu så länge har han varit generösare längre när på Österlen, där vissa byar fått upp mot halvmetern av det vita guldet.

I Ornahög skidbacke har det i varje fall kommit tillräckligt för en säsongspremiär. Hela familjen är förberedd upp till tänderna. Fem par skidor, hjälmar, stavar, goggles, snowracer, korv, ved och lite extravantar.

Skidbacken tillhör troligen de minsta i landet, men för sin storlek är den nog en av de mest variationsrika. Den är perfekt för barn att bygga sitt självförtroende i. Här kan de åka och bekanta sig med sina skidor på sina egna villkor, utan att behöva känna sig som femte hjulet. Det är i denna lilla backe vår sexåring har lagt grunden som gjort att han kunnat hänga med på offpiståkning i Lapplandsfjällen.

Äldste sonen är i extas över att hans kompis kommer och åker. Minstingen är inte två ännu så för honom handlar det mest om att få känna på att glida från famnen på far till famnen på mor. Dottern har ännu inte riktigt fått till den rätta knycken ännu, men får vi en fin vinter dröjer det säkert inte länge innan svängarna sitter. Det är ju antalet skiddagar som brukar lägga grunden, och med en skidbacke i byn är ju förutsättningarna goda.

/Fabian Rimfors

Ornahög skidbacke[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16162,16158,16157,16161″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.