[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kristi himmelsfärds dag ska alltså vara dagen då Jesus steg upp mot himlen efter att ha återuppstått under påsken. Det nästan lika traditionstyngda Gullviveloppet i Brösarp har en start som kanske inte tar en ändå upp mot himlen, men bjuder likväl en rejäl stigning och ett antal höjdmeter som utmanar ens positiva inställning till löpning. Det är helt enkelt uppför, mer uppför och bitvis ganska brant oavsett om man ska springa 1, 2, 3, 5 eller 10 kilometer. Ska man som vår fyraåring bara springa en kilometer, såsom alla andra födda efter 2008, så utgörs den första tredjedelen av loppet av uppförsbacke och med det i åtanke tycker jag det femtiotal barn som så snyggt och snabbt sprang den klassen i år väl förtjänar både plakett och sötsak i mål.

De vuxna som springer Gullviveloppet för första gången brukar vara ganska förvånade över hur banan tömt dem på krafter. Brösarps backar omger inte bara byn, utan är ju en del av byn och därav blir bansträckningen ganska kuperad – och allt annat är långtråkigt! Det brukar faktiskt vara ett glatt konstaterande i mål, vilket man förstår om man tänker på alla rätt trista asfaltslopp i platt miljö.

Det är en riktig liten folkfest som orienteringsklubben Andrarums IF anordnar varje år, perfekt placerad på en sådan där röd dag som man gärna gör något utomhus tillsammans med familjen. Att starten och målet går vid skolan i byn gör dessutom att det blir en fin lekträff för alla barn som passar på att leka på dagisgården. Sedan vet jag inte om det är så att Andrarums IF ändå har något slags kontakt med vädergudarna, för de lyckas i alla fall alltid bjuda på fint väder. Det blev till och med t-shirt och shortspremiär för många glada löpare i alla åldrar.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”16401″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.