[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nu kan man cykla hela vägen från Växjö till Brösarp, och fortsätta till Simrishamn om man vill. Det har man ju visserligen alltid kunnat men nu kan man göra det på iordninggjord cykelväg skyltad som Sydostleden. Det är Sveriges andra nationella cykelväg och ett projekt som det jobbats med i flera år. I helgen var det invigning i Brösarp och på Byängen samlades både utställare, cyklar och folk. Roligast var smoothiecykeln, där man genom att trampa fick snurr på en mixerkanna där sedan frysta bär och Källagårdens lokalproducerade äppelmust mixades till svalkande smoothie.

Efter att barnen trampat varsin smoothie provcyklade vi Sydostleden en bit mot Växjö, men bara för att följa tipspromenaden förbi Torparebron, ånglokstationen och Bengtemölle. Det är faktiskt en smått sagolikt vacker runda som passar utmärkt även för fyraåriga cykelben.

Vill man i stället cykla åt andra hållet, mot Kivik och Simrishamn, skyltas Sydostleden i nuläget en smått obegriplig omväg västerut eftersom sträckan Brösarp–Kivik inte fått sin efterlängtade lösning ännu. Men den är på gång de kommande åren och Brösarps byagille är aktiva i frågan. Målet är att få en cykelväg som slingrar sig längs med väg 9 hela vägen till Kivik. Men Sydostleden är redan i dag positiv för det lokala näringslivet i Brösarp som kan fortsätta utvecklas mot turism- och besöksnäringen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”16489″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Friluftsliv

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.