[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vi badade i havet i mitten av september och blott sju veckor senare går jag och det två äldsta barnen med beslutsamma steg mot snötäckta backar. Pulkan i 7-åringens famn och snowracern bär jag själv över axeln. Vi ska inte överdriva, det är inte snö så att vi kan pulsa fram och dra snowracer oberörda av asfalt och grus. Vi får helt enkelt bära våra åkdon inne i samhället. Men det är minusgrader.

Snön föll en dag mitt i veckan och tack vare temperaturen ligger det kvar som ett tunt men gnistrande, hårt täcke. Vår egen trädgård har erbjudit bra åk de senaste eftermiddagarna, men nu tänker vi utnyttja våra berömda backar.  De är verkligen en gåva hela året runt. En storslagen utsikt en vardagsmorgon, osannolika mängder gullvivor tidig sommar, lysande lila ljung under löprundor på hösten och nu på vintern en underbar lekplats i vitt. Vi väljer i dag den nordvästra delen av de södra backarna, förbi Talldungens gårdshotell och på lagom gångavstånd från Brösarps bykärna.

Barnen tittar frågande på mig när vi kommer fram till den dalgång som är 7-åringens favoritsträcka på mountainbiketurerna och vår tilltänkta pulkazon i dag. Räcker snön? Inga tveksamheter visar det sig. Det går dessutom fort, till och med rasande fort på ett det hårda glatta underlaget trots att vi kan se grässtrån och ljung sticka upp.

Barnen tjuter, skrattar och jublar om vartannat. 7-åringen sladdar djärvt med snowracern och vill helst avsluta varje åk med en spektakulär rullning. 4-åringen studsar över grästuvorna i pulkan och jag konstaterar att det var bra att vi tog på hjälmar. I en dryg timme roar vi oss i backarna och adrenalinet gör att tiden går fort. På vägen hem möter vi en annan familj och tipsar om de utmärkta racerförhållandena. Några timmar senare ser jag bilder i sociala medier på hur de susar ner för backarna i månens sken.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16971,16970″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/loaYXukdHJ0″][/vc_column][/vc_row]

Categories: Friluftsliv

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.