Tockabjär | Hockeyhelg i rinken
Välkommen till Tockabjär, Brösarp, Österlen. Här skapar vi ett unikt naturboende mitt i bokskogen. Livet nära källan.
Tockabjär, tockabjar, naturboende, hus, österlen, brösarp, villor, källan
17070
post-template-default,single,single-post,postid-17070,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-theme-ver-6.6,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.3,vc_responsive

Hockeyhelg i rinken

Det uppstår oftaspontana matcher på tvären i rinken.

08 Jan Hockeyhelg i rinken

Så låg den där spolad och fin – ishockeyrinken bredvid skolan. Med en spännande uppvärmning på den gömda isen i skogen vad det egentligen tänkt att Verkasjön skulle bli nästa isutflykt. Men risken att plurra i rinken är mindre och vid rinken finns fler av barnens kompisar dessutom.

Fem uppsättningar skridskor, hjälmar och klubbor konkas bort till byns populära vintermagnet. Några av äldste sonens klasskamrater är redan på plats och det dröjer inte länge förrän sjuåringarna har dragit i gång en match mot fäderna. De stora målen används i andra änden av rinken så vi använder småmålen på tvären.

Dottern skrinnar runt med sin kompis medan vår minsta springer runt med en klubba och jagar en bandyboll. En del har kört långt för att komma hit, ända från Ystad, det är lätt att förstå. För det finns inte många ställen i södra Sverige som stoltserar med sarg och vitmålad asfalt som står redo när vintern kommer.

Efter några timmar är det dags att bryta för lunch. Kanske blir det mer skridsko i kväll. Det är ju bara att gå hit och tända belysningen själv.

/Fabian

När isen ligger spolad i rinken i Brösarp kommer folk från när och fjärran för att åka skridskor och spela ishockey.