[vc_row][vc_column][vc_column_text]Så låg den där spolad och fin – ishockeyrinken bredvid skolan. Med en spännande uppvärmning på den gömda isen i skogen vad det egentligen tänkt att Verkasjön skulle bli nästa isutflykt. Men risken att plurra i rinken är mindre och vid rinken finns fler av barnens kompisar dessutom.

Fem uppsättningar skridskor, hjälmar och klubbor konkas bort till byns populära vintermagnet. Några av äldste sonens klasskamrater är redan på plats och det dröjer inte länge förrän sjuåringarna har dragit i gång en match mot fäderna. De stora målen används i andra änden av rinken så vi använder småmålen på tvären.

Dottern skrinnar runt med sin kompis medan vår minsta springer runt med en klubba och jagar en bandyboll. En del har kört långt för att komma hit, ända från Ystad, det är lätt att förstå. För det finns inte många ställen i södra Sverige som stoltserar med sarg och vitmålad asfalt som står redo när vintern kommer.

Efter några timmar är det dags att bryta för lunch. Kanske blir det mer skridsko i kväll. Det är ju bara att gå hit och tända belysningen själv.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”17072″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.