[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det är ju sedan länge ett välkänt faktum att det mesta smakar bättre om man får äta det ute i det fria. Vi packade därför en enkel lunch i en ryggsäck och fyllde sedan skottkärran med vinterns granris och lite nedblåsta pinnar från trädgården. Nytta och nöje i bra kombination. Jag och tre barn promenerade sedan de 250 meterna ner till Byängen i vårsolen och tippade vårt lass till den kommande vårbrasan som traditionsenligt kommer att brinna här under Kristi Himmelsfärd.

Byaängen är byns samlingsplats; lika centralt belägen som avskild och dessutom väldigt vacker. Här firas Nationaldag, Midsommar, Våreld och Brösarpsdagen för att bara nämna några byarrangemang. De senaste åren har Brösarps Byagille dessutom byggt en naturlekplats som med enkla naturmaterial blir en rolig lekplats för de små. Vi balanserar, klättrar och gungar i lianen. Snödroppar och arbetsamma myror visar att våren faktiskt kommit. Under hösten och vintern har dessutom en rutschkana och tre bord kommit på plats och byaängen blir därför ett utmärkt utflyktsmål en lunch i mars.

Vi dukar upp mackor och termos i solen och får snart sällskap av flera barn som passar på att leka här. Därför följs maten av kurragömma i buskagen uppe på kullen och lunchen sträcker sig långt in på eftermiddagen innan vi beger oss hemåt med en tom skottkärra. Byaängens naturlekplats ska utvecklas ännu mer framöver och byängen gör numer verkligen skäl för sitt rykte som samlingsplats. Mer avancerad än så måste ju inte en picknick i det gröna vara, även om vi så klart älskar att bege oss både till de norra och södra backarna med ryggsäckar också. Tur då att den bästa äta-ute-säsongen precis har börjat.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17226,17227″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Friluftsliv

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.