[vc_row][vc_column][vc_column_text]En solig vårdag så här i månadsskiftet mars/april bör du sätta näsan i vädret om du rör dig ute i det gröna. Når sedan en doft av gräslök och vitlök dina näsborrar så hoppas jag att du har en påse med dig. Nu är nämligen ramslöken här och den är dessutom som allra finast just nu med sina späda ljusa blad och friska intensiva smak.

Vi har ju redan hittat både ett, två och tre fina ramslöksställen i trakten, så färden styrde mot vårt kanske vackraste som ligger intill de norra backarna. De böljande norra backarna och det fina vårvädret lockade även ut hundägare och stiglöpare som vi mötte på stigarna.

Ramslöken stod mycket riktigt redo och väntade på oss och alla tre barn engagerade sig i plockandet som är så lätt att även treåringen kan vara nyttig. Under ledning av vår femåring listade vi sedan allt som en myrfamilj kan använda ramslök till. Säng, täcke, hus, fallskärm …

Vid hemkomst gjorde vi dock ingen myrfallskärm utan en ramslökspesto som först fick bli pålägg på våfflor tillsammans med crème fraîche och senare på kvällen agera dippsås till morötter, fröknäcke och blomkål.

Äldste sonen vill också rekommendera att linda in en bit torkad mango i ramslök, vilket han menar blir jättegott. Vi kommer nog att prova att rulla in det mesta i de där gröna bladen den kommande veckan. Kanske bygger vi en fallskärm också.

Ramslök

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17246,17248,17249″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.