[vc_row][vc_column][vc_column_text]

När värmen den sista helgen i maj slog till packade vi väskan och tog bussen till badet. Vi hade så klart kunnat cykla till havet från Brösarp, men 3-åringen hade nog fördröjt resan så till den grad att vi kanske hade fått vända innan vi kom fram. Eftersom bilen denna dag hade andra uppdrag i familjen, så utvärderade vi våra alternativ till utflykt och landade i att en tolv minuter lång busstur till Kivik både erbjuder lagom mycket äventyr för de som är runt 3 och 5 år och sedan även strand, lekplats och sillaburgare.

Fast vi struntade i sillaburgarna denna gång och gick rakt över gatan från busshållplatsen i Kivik in till Brösarpsbon Gun. Hon driver cafét i Kivik och kunde förse oss med nybredda smörgåsar ner till hamnen. Det är sex minuters promenad ner till stranden från busshållplatsen och då kan man hälsa på Fritiof Nilsson Piraten på vägen, eftersom han står staty där i en berså.

Det finns vackrare stränder i trakten än de som ligger i Kiviks by, och framför allt mer badvänliga stränder, men för våra planer som mest gick ut på strandlek och att doppa tårna så blev det perfekt. Lite längre ut finns en badbrygga, vilken många nyttjade den här stekheta dagen trots att vattnet knappast kan ha varit mer än 16–17 grader. När barnen fått nog av hinkar, bollar, vatten och sand på ostmackorna så bytte vi om till torra kläder och gick de femtio meterna till lekplatsen. Sedan förra gången vi var här hade lekplatsen fått nytt tåg och ny gungbräda. Trots de nya lekredskapen så dröjde det inte länge förrän barnen fick syn på glasskiosken ett stenkast bort, så det fick bli premiär för kulglass innan bussen gick tillbaka 14.17 mot Brösarp.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17439,17440″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Friluftsliv

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.