[vc_row][vc_column][vc_column_text]En röd flagga på en strand brukar varna för att det är farligt att bada på grund av hårda vindar eller strömmar.

Hos oss betyder den röda flaggan på Haväng att vi inte kan åka till vårt favoritställe och bada, utan får nöja oss med andra alternativ. För Ravlunda skjutfält är inte bara utmärkt badställe och hemvist för får och lamadjur utan också övningsplats för militären. När de hissar den röda flaggan och fäller ner bommen kan vi inte ta oss in på skjutfältet utan får snällt parkera på den officiella parkeringen vid Haväng. Därifrån är det 150 meters vacker promenad på träspång förbi nyponrosor och över Verkeån innan man når stranden, som är kilometerlång, ljus och finkorning. Trots att det inte är vårt favoritställe att bada på är det alltså långt ifrån kattskit. Vi spenderar ett par timmar med hinkar, spadar och ganska få grannar den första soliga semesterdagen.

Den andra dagen väljer vi det turkosa och lite varmare vattnet vid S:t Olofs utomhusbad. Här har de två tempererade pooler som håller nästan 30 grader och skönt gräs att ligga på. Det är trängre än på stranden, men ett skönt komplement till havet och bra övningsplats för femåringar som vill, eller åtminstone bör, lära sig simma.

Innan badet öppnar för allmänheten har de simskola för barnen, men för oss passade inte semesterveckorna i år. Det blir sköna semestertimmar även i detta vatten – men så snart den röda flaggan halats kommer vi besöka favoritstället.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17475,17474,17472″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Friluftsliv

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.