[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vem har inte varit på loppis på Österlen!? Jag snackar inte småloppisarna med en skylt längs vägen utan ”the real deal” – idrottsföreningarnas stora sommarloppisar som tar upp hela fotbollsplaner. Folk vallfärdar från när och fjärran och jag tror de flesta någon gång har letat fynd här i Sveriges sydöstra hörn.

Denna helg blev ett loppismarathon. I går var det vår egen loppmarknad här i byn när Brösarps IF tömde ladan och dukade upp ett smörgåsbord av kistor, vävstolar, gräsklippare och mandolinbanjor. Min fru började redan klockan sex på morgonen, fast då med att bära ut sakerna eftersom vi har ett barn i fotbollslaget. Tyvärr förstörde regnet mycket av stämningen, och även en del saker som sängar och ömtåliga möbler. Men föreningen sålde ändå för 94 000 kr.

Söndagen började med Ravi IF:s loppmarknad i Vitaby 6 km bort. Ravi är en förkortning av Ravlunda och Vitaby som slog ihop sina idrottsföreningar 1974. I dag var det bättre väder med strålande sol hela tiden . Mer välorganiserad loppmarknad får man leta efter. Alla saker har sin egen plats. Spadar, krattor, liar och hötjugor ligger uppradade på den välklippta gräsmattan. För min egen del blev det några gamla tavelramar, men barnen hittade en rolig ”golfgreen” som man kan rulla ut på golvet för att putta i hålen, om man inte faller ner i bunkrarna. Den passar bra på vinden där den får sällskap av pingisbordet vi köpte i går, ett Stiga VM Expert.

Egentligen skulle vi åkt till Skåne halvannan mil söder om Brösarp också, men det fick räcka med två loppisar på en och samma helg. Annars hade man kunnat gå på hur många som helst.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”17504″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.