[vc_row][vc_column][vc_column_text]En liten by växte tillfälligt upp sex kilometer väster om Brösarp mitt i juli. Ett par tusen invånare fyllde byn med liv och svett under tre intensiva dagar där karta och kompass är bärande redskap. Det handlar om orienteringstävlingen Österlen 3-kvällars som detta år utspelade sig i Fiskabäck utanför Brösarp.

Andrarums IF har imponerande vana av att arrangera både denna och andra stora uppskattade tävlingar och det syns på antalet deltagare. Hundratals husvagnar, husbilar och tält bildade en stad på ett öppet fält där mellan skogarna för de som kommer resande för att delta hela veckan. Andra reser bara utvalda dagar för att springa och det kryllar av orienterare i bygden.

Barnen passade på att springa miniknat en av dagarna, vilket innebär snitslad orientering för de allra minsta. Vår äldsta klarar egentligen svårare banor men utgjorde sällskap åt syskon. I mål väntade både Festis och såpbubblor som pris för väl utfört lopp och snart fylldes luften och gräset av såpbubblor från alla segerrusiga barn som sprungit miniknat. Nu vill alla våra barn springa mer orientering. Det är  att vi har Andrarums IF i byn och det är tur för orienteringssporten att de har klubbar som AIF som gör sådan reklam för sporten.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”17522″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.