Turisterna har åkt hem och skolorna har börjat, men känslan av semester lever vidare trots att ledigheten egentligen är slut för länge sedan. Solen skiner, havet är varmt och kvällarna är fortfarande ljumma.

Så fort semestern är slut brukar vardagen komma tillbaka likt en örfil och påminna om att nu är verkligheten tillbaka. Fast bor du på Österlen så slipper du detta brutala uppvaknande varje år. Här har vi en frist som kan pågå till oktober.

Nu, i slutet av augusti och början av september är nästan den bästa säsongen. Det kommer fortfarande lite turister, mest internationella, som gör att mycket fortfarande håller öppet. Med lite tur kan du få favoritstranden för dig själv och det är sällan svårt att boka bord.

Vädret brukar också vara som bäst just nu. Inte för varmt och inte för kallt, utan alldeles lagom. Dessutom är skördetiden i gång och gårdsbutikerna har nästan sitt största sortiment just nu.

Denna sommar, som i år hade svårt att få fäste i vårt avlånga land, kom sent omsider. Här nere i vårt sydöstra hörn, semesterparadiset Österlen, brukar den stanna kvar länge, och det är väl just därför jag får den här känslan av semestern som dröjer sig kvar långt in på hösten.

/Fabian


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.