[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]En gång om året har alla bröslingar sin egen dag. Bygdens föreningar brukar bjuda upp till roliga aktiviteter tillsammans med lokala knallare och företag. Ett slags marknad i miniformat, fast utan karuseller och berg-o-dalbana. Den första söndagen i september varje år är det Brösarpsdagen. Nej, i Brösarp är det hoppborg och ”back-o-dalbana” som gäller. Nyskördade Rödnosäpplen i stället för klibbig sockervadd.

I år kunde du utmana några av Sveriges bästa schackspelare (Brösarps fjärdeklassare har för vana att ta sig till finalen i schackfyran nästan varje år) och du kunde också mäta hur hårt du kan skjuta en fotboll. Tidigare år har du kunnat testa mountainboard och skjuta prick på ett hockeymål där Tre Kronor sponsrat med signerad landslagströja. I år gällde det att skjuta prick på fotbollsmål i stället, men hockeylandslaget sponsrade med massor av fina priser likväl.

Levande hockeylegender i all ära, men det stora dragplåstret är ändå dragkampen mellan byarna i bygden. Det som började med en anspråkslös dragkamp över bäcken där det gällde att dra ner det andra laget i plurret har utvecklats till en batalj om vilken by som får stoltsera med vägskylten ”dragkampsmästare” det följande året.

De första två åren var det Eljaröd som var herre på täppan. Trenden bröts av Brösarp men de senaste två åren är det Norra Björstorp som dragit det längsta strået. Så när du ska upp till lokalföreningen och handla kommer det även nästa år att stå dragkampsmästare när du rullar in i byn.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/TVtK4bph8w0″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_separator type=”transparent” position=”center” width_in_percentages=””][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”15857,15855,15858,15859,15865″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.