[vc_row][vc_column][vc_column_text]Trots alla uppmaningar runt svenska köksbord om att ”inte leka med maten” så är det förvånansvärt många som vill delta i en av Österlens allra mesta ”leka-med-maten-evenemang”.
Äppelmarknaden med sin gigantiska äppeltävla är en uppvisning i att både lekfullt och ambitiöst visa upp äpplet. Lek gärna – men ät det allra helst är budskapet.

Trafiken var massiv under helgen mot Kivik och bekanta på plats vittnade om ett välbesökt och uppskattat evenemang. Äppeltavlan, där det spikats upp tusentals äpplen för att skapa ett motiv, hade i år ett tydligt budskap. Svenska äpplen finns året runt. Framtagna nya äppelsorter i kombination med bättre modern lagring gör att svenska äpplen ligger vackra i butikerna även i juni och juli. Så äppelmarknaden kan lika gärna hållas mitt i sommaren, säger vissa kaxigt.

Vi valde bort den allra mest intensiva rusningen och åkte ner på måndagen, då eftermarknaden inletts. Tavlan fick barnen att utropa ”wow” och äppelmunkarna skapade utropet ”Vi vill ha! Snälla!”

På vägen hem passade vi på att svänga förbi gården i Ravlunda som erbjuder självplock av majs. Dagens andra ”wow” kom efter att de fått syn på de gigantiska pumporna som också fanns till salu bredvid vitkål, potatis och majskolvar.

Det blev en lekfull och härlig matmåndag som kröntes med bullbak i hemmet.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17696,17697,17698″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: KulturMat

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.