[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kvällarna har blivit kortare även om sensommarvärmen dröjer sig kvar. Malmö och Lund är inte ensamma längre om sina kulturnätter. Österlen har från i år också en motsvarighet då Brösarps kulturafton går av stapeln.

Alla handlare, restauranger, konsthallen och kyrkan deltar på olika sätt under kvällen. Tanken är att vi ska få ”återupptäcka” vår by efter sommarens ledigheter och få ett mysigt tillfälle att umgås. Själv tänker jag att det är ett utmärkt tillfälle att ta med de två minsta barnen på en kvällspromenad. Det blir mest jag själv som promenerar dock. De andra tar springcykel och 16-tumscykel. Så tempot blir högt.

Vi börjar med en vända i en av antikaffärerna. Här finns flera möbler vi gärna hade möblerat med och barnen hittar flera spännande prylar som de har svårt att hålla fingrarna borta från. Promenaden fortsätter längs den marschallbelysta huvudgatan genom byn till torget. Där går vi in i retrobutiken. Här finns massor av spännande saker i häftiga kulörer. Fluorescerande bowlingklot och käglor för att nämna några.

Plötsligt ansluter resten av familjen och äldste sonen är ivrig att springa bort till bensinmacken. Där är det fiskedamm. Sedan är det tipsrunda också. Och utställning i konsthallen och konsert i kyrkan. Vi hinner inte med allt, så det är tur det blir en ny kulturafton nästa år.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17707,17706,17705,17704,17702″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Kultur

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.