[vc_row][vc_column][vc_column_text]Två spöken som skymtar bakom ett träd. Ett monster som plötsligt vrålar strax intill. Tre blodiga andar som svävar fram på stigen till ljudet av en monoton speldosa.

Det var lite av det som mötte oss på Alla helgons dag i Källaskogen, alldeles intill Tockabjär. Runtom på Österlen hade femtio byar tänt upp för Österlen lyser, ett evenemang som lockar tusentals ut i natten och som nu spridit sig från Österlen ända bort till Bornholm öster och upp till Degeberga i norr. I Brösarp brann hundratals marschaller längs med bygatan och en pampigare väg fram mot vår spökvandring hade vi aldrig kunnat önska oss.

Det var Brösarps scoutkår som arrangerade spökvandring i mörkret och vi var många, både stora och små, som längtade efter att bli lite lagom uppskrämda. Det var fantastiskt ordnat med sprakande brasa, spindelnät, spöken, monster och en kattklappande häxa som tog emot. Längs med det elljusupplysta motionsspåret väntade 15 frågor i en tipspromenad med skräcktema tillsammans med massor av spöken, zombier, andar och vampyrer. Livs levande, effektfullt sminkade och inlevelsefullt agerande scoutbarn.

Tack vare att 3-åringen satt i trygga sulkyn passade äventyret henne lika bra som den monstertörstande 6-åringen, som trots att han intygade att ”jag blev inte alls rädd” stundtals höll krampaktigt i barnvagnen han också. En bättre Alla helgons dag hade varken Hitchcock eller Polanski kunnat regissera.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”16020″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Kultur

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.