[vc_row][vc_column][vc_column_text]En gång om året vallfärdar form- och designintresserade till byn. I tio år har Sveriges enda mässa som enbart fokuserar på nittonhundratalets banbrytande design arrangerats i Brösarps mässhall. Jag tar med vår dotter för att titta på lite möbler, tyger och konst. Kanske kan vi hitta något till vårt hem, kanske inte, men en sak är säker, inspiration kommer vi att få gott om.

Mässan pågår alltid i tre dagar. Fredagen är knökad så vi passar på att slinka dit på lördagsförmiddagen. Det första vi möts av är två snygga Streamlinefåtöljer av Klaus Wettergren, men nu är det inte sittplatser vi lider brist på i huset så fler Bruno Mattsson eller Arne Jacobsen är inte vad jag är ute efter. Här är dock en häftig Ekstrem i rött tyg av Terje Ekström som kanske hade gjort sig i barnens rum tillsammans med rutschkanan i samma färg.

Vi går längre in och frotterar bland fantastiska skrivbord, konst och äggetstolar. För att inte tala om Peter Løvig Nielsens asymmetriska Boomerangskrivbord i teak från 1956 eller alla PH-kottar och PK31:or som hänger i taket. Det är mycket man skulle vilja ha men det kräver sin plats också.

Lyckligtvis finns här alltid lite mindre skrymmande prylar också. Längst in i mässhallen hittar jag en klassisk hatthylla i funkisstil, precis en sådan vi kommer att behöva i hallen när den är färdigrenoverad. Precis bredvid finns lite barnböcker till salu, så det blir lite Barbapapa och Trolltyg också, och då är vi båda nöjda när vi går hem.

/Fabian

Mer om Moderna i Brösarp

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16047,16046,16053,16050,16048,16051,16049″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Kultur

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.