[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Det blir den tredje tomten vi träffar på tre dagar, men den här gången dyker han upp på Brösarps tågstation med en stor säck. Tågstationen ligger lustigt nog en dryg kilometer utanför Brösarps by och bjuder inte på snabbtåg vare sig mot Stockholm eller Malmö.

Däremot bjuder museijärnvägen på en sagolik tidsresa, charmig transport tur och retur till St Olof, och så en tomte så här i juletid. Det är många som har lockats av en tågtur den andra advent och efter inköp av fyra biljetter guidar oss tomten till några lediga platser i den bakersta vagnen. Här finns nyrenoverade träbänkar i gammal stil och generös uppvärmning i form av en gammal vedkamin. Bakersta vagnen ger också utmärkt tillfälle att kliva ut baktill och skåda landskapet som vi lämnar bakom oss, något 6-åringen ägnar mesta delen av resan till.

I restaurangvagnen bjuds det på julbord, men vi nöjer oss med medhavda äpplen och sen glögg och pepparkakor som säljs vid stoppet i St Olof. Ångloket byter plats till hemvägen och vi sitter nu i stället allra främst och hör lokvisslan på nära håll. Men under denna färd finns inte tid för att beskåda utsikten, för nu öppnar tomten säcken och där finns godispåsar till alla barn.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16092,16091,16095″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/xTqL3_G1fTk”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.