[vc_row][vc_column][vc_column_text]

I somras firade Eljarödsbadet 75 år. Vi brukar hänga vid utomhusbassängen i grannbyn Eljaröd som har en fin rutschbana, glassförsäljning och simskola – men som ännu saknar en cykelväg som gör det möjligt att cykla dit. Men från och med nu kan man i alla fall cykla halvvägs, och nå Andrarums IF:s klubbstuga och fritidsbyn Brunsvik! För när 25 villor nu ska byggas i Tockabjär så har en efterlängtad gång- och cykelväg färdigställts genom skogen mellan Brösarp och Brunsvik. 2018 ska kommunen bygga den sista biten så att vi kan cykla till badet också.
Dagens invigning skedde i två etapper. Först ut på förmiddagen var alla skolelever på Brösarps skola som klippte band och sen fick en utmaning; spring så långt som möjligt på cykelvägen under 30 minuter. I vardera änden av cykelvägen stod en lärare och gav dem en stämpel på ett stämpelkort. Vilken fart de fick! Vantar åkte av. Sen mössor och till slut även några jackor i takt med att pulsen steg och minuterna tickade. Klass 5–6 fick sedan ägna dagens mattelektion åt att räkna ihop skolans totalsträcka genom alla stämpelkort. Resultatet blev 18,3 mil!
Som tack för sin grundliga invigning av cykelvägen gav Linn Bjerkborn från Brösarps Fastighetsförvaltning AB ett presentkort till elevrådet på 3 000 kronor. Pengar som läggs till skolbarnens insamling för ett klättertorn på skolgården.Senare på kvällen lystes hela cykelvägen upp av marschaller och tipsfrågor hängde i träden. En varm brasa och nyponsoppa bjöd Brösarps Byagille på i mål.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16240,16241″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.