Konstrundan är verkligen startskottet för turistperioden på Österlen. Vi märker det dels eftersom vi hyr ut några rum och gäster börjar höra av sig mer frekvent. Det märks på vårt Ica Götes Allköp där parkeringen blivit mer välfylld. Men det syns självklart också på de klassiska rödgula cirklarna som plötsligt vajar på grusvägar, i gathörn eller längs riksvägar.

Där det under vintern varit tomt, stilla och anonymt signaleras plötsligt; Skynda, kom – här bor en konstnär! Över 90 konstnärer finns att besöka på Österlens konstrunda varav flera finns i eller runt Brösarp. Glaskonstnären Elna Jolom uppe i Norra Björstorp är ett exempel och målaren Robert Czysty, som till vardag driver fin industriloppis i byn, är en annan.

Sedan passar ju många andra på att visa upp sig, oavsett om man tillhör ÖSKG (Östra Skånes Konstnärsgille) eller ej. Scouterna säljer till exempel korv mitt i byn och på Brösarps konsthall visas flera glaskonstnärer från Kosta Boda Glasbruk i Småland.  Så, oavsett om man besöker konstnärer eller ej, så är vi alltså många som kan njuta av frukterna från den Konstrunda som nästa år fyller 50 år.

Categories: Kultur

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.