[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Midsommartid är startskottet för en mindre lavin av härliga arrangemang och utflykter i Brösarpsbygden. När bybor på midsommarafton på vackra Byaängen gemensamt klär stången med blommor, dansar runt till Lottens dragspel och sedan ser barnens rusning efter gratis glasstrutar så är det med vetskapen om att ett smörgåsbord nu dukas upp. Det är ingen slump att lokala matbutiken utökar öppettiderna och att caféet efter denna helg har öppet generösa tider sju dagar i veckan. Det finns plötsligt nämligen massor att göra här och det vet ju även turister.

För att nämna några av årets fina möjligheter så startade precis nysatsningen ”Berättarfest på Österlen”, där ett fyrtiotal arrangemang runtom Österlen med berättandet i fokus erbjuds. Man ska tydligen kunna få höra både förlossningshistorier från en annan tid och Ödesgudinnan Urd spekulera lite kring Brexit. På onsdag bjuds ett arrangemang i samma anda i Brösarp då det blir Backavandring med Brösarpsbon och skoglige doktorn Sven-G Hultman med lokala historier om backar, baggar, blommor och Bruse. Berättandet är verkligen inne här just nu.

I helgen var det också premiär för den årliga operan på Drakamöllan, som är ett osannolikt vackert gårdshotell norr om Brösarp som gjort sig känt för sin utomhusopera. Mitt i Drakamöllans naturreservat och böljande backar bjuds det nu på Rigoletto, vilket enligt lokaltidningens reportage från söndagens premiär var fantastisk.

Samtidigt lockar alla stränder nu när solen skiner och den vita sanden är varm och glittrig. Det är en härlig insikt att faktiskt bo här. Till skillnad från turisterna har jag gott om tid och kan vara lite selektiv. Är det varmt i vattnet samma dag som operan har premiär kan jag åka till stranden med gott samvete. Smörgåsbordet dukas ju nämligen upp år efter år och det blir snarare fler saker att välja mellan. Nästa år blir det operapremiär, om inget annat trevligt kommer emellan.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”16496″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]

Categories: Kultur

0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.