[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det finns bra idéer. Och så finns det så bra idéer att alla godispåsar tar slut för fort. Scouternas spökvandring i Brösarp är en sådan idé.

När Halloween och Alla helgons natt nalkas så klär ett tjugotal scouter i åldrarna sju år och uppåt ut sig på ett väldigt ambitiöst och läskigt vis. Vi pratar öppna sår, rinnande blod, fruktansvärda masker och grinande grishuvuden. Sen pyntar de skogen med spöken, spindlar, huvuden, kyrkogård och spindelnät. Föräldrar (utklädda de också så klart) grillar korv och säljer fika vid start och mål och detta upplägg lockade i år minst 100 personer.

Vi fyra, i åldersspannet 2 till 67 år, tvekade länge ifall vi skulle ta den lilla eller stora rundan. Men vi landade till sist i att även de små nog skulle gilla den långa rundan i mörka skogen så länge vuxna fanns där och pratade och förklarade. En ficklampa i handen var också till viss tröst.

Men visst var det kittlande och skrämmande. En vålnad hoppar fram bakom ett träd, kusliga ljud från en öde barnvagn och så den apatiska zombieliknande flickan med en nalle i handen. Ingen går säker.

Vi hann också i mål innan godispåsarna tog slut. Via sociala medier hälsade scouterna att de ska göra fler nästa år.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16952,16951″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.