[vc_row][vc_column][vc_column_text]Som jag varit inne på tidigare är 1700-talsgårdar en bra start på julstämning. Glimmeboda i Brösarps norra backar för en vecka sedan byttes denna helg mot den gamla kvarnen Bengtemölle, som ligger i de södra backarna en knapp kilometers promenad mot havet.

Vi traskade ner längs grusvägen, två iklädda vita särkar och med ljuskrona i väskan. Här skulle barnen nämlingen uppträda med sin kör för andra gången någonsin. I en liten ort som Brösarp kan en enda driven människa göra stort avtryck. Kantor Sara är en sådan person som sedan september i år dragit i gång två olika barnkörer som sedan bara vuxit. Barn i åldrarna –9 år har fått upptäcka sångglädjen och dessutom nu gjort både musikal och julsångsuppträdande. Inte ett öga var torrt när den näpna men hängivna kör sjöng för glatta livet, iklädda änglavingar och dessutom bjöd på viss koreografi.
Bland borden fanns annars varm äppelglögg, gulasch, allsköns bakverk och scouternas hemkokta godis. Fågelholkar, stickade vantar, tryckta dukar, keramik och andra bra julklappar fanns på de andra borden. Men det som följde med oss hem var sill i Brantevikskryddning och så tomtens godispåsar som väntade på barnen efter framträdandet. Allra mest spännande för barnen, ja näst efter tomten då kanske, var en stor lax som man kunde titta på nere i Verkeån som brusar alldeles intill Bengtemölle.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”16994,16995,16997″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.