Vi åkte visserligen tåg mellan Brösarp och S:t Olof nyligen och vi bevisligen en tågstation i Brösarp. Men det var länge sedan vi kunde åka norrut med moderna tåg. Men kanske är dörren på glänt mot ett snabbare och världsligare alternativ till vårt gamla tuff tuff-tåg.

I dag när jag slog upp tidningen möttes jag av rubriken: ” Förslag om järnväg åt norr”. Med ”norr” menas norr om Tomelilla, och 2,6 mil norr om kommunens centralort är just Brösarp. Den som dragit i gång mina förhoppningar om att kunna åka tåg till jobbet i Kristianstad är VD:n för Ystads hamn och logistik. Det är visserligen bara en idéskiss och ligger så långt fram i tiden som 2035–2040.

Det är ett gäng konsulter med Sweco i spetsen som tagit fram förslaget, ett förslag som skulle innebära att Skåne Tranås, Brösarp, Degeberga och Everöd skulle få Pågatågsstationer. Även Gärds Köpinge och/eller Åhus eller Vä beroende på vilket alternativ det blir från Everöd och norrut.

Det må ligga långt fram i tiden, men initiativet till idén från hamnchefen i Ystad skickar signaler som kan göra att östra Skåne kommer närmare den västra sidan, redan innan en ny tåglinje är på plats.

Ystads Allehanda: Förslag om järnväg åt norr

/Fabian


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.