[vc_row][vc_column][vc_column_text]På en av mina löprundor genom blåbärsris och höga furor kan jag snegla in i det blivande skogskvarteret Tockabjär. Det var ett tag sedan den kurvade vägen slingrade sig upp mot motionsspåren där jag brukar springa, men nu har det börjat hända saker igen. I måndags började schaktarbetet för det första huset. Det är på tomt 1 det ska byggas och det blir ett Ametisten, det vill säga ett hus med snedtak där inomhus övergår i utomhus genom höga glaspartier ut mot naturen. Snart är det dessutom klart att sätta i gång att bygga visningshuset på tomt 18.

I tidningen häromdagen kunde jag se hur personerna bakom detta nyskapande skogskvarter fått ett stipendium till den gamle byggmästaren och formgivaren Eric Sigfrid Perssons minne. Han som ritade bland annat de nu eftertraktade områdena Friluftsstaden och Ribershus i Malmö. Så här lyder motiveringen till stipendiet:

”Tockabjär vill med inspiration i från naturen skapa ett bostadsområde som är helt i samklang med omgivningen men ändå enkelt, modernt och bekvämt. Målet är att allt i området ska vara unikt och miljöanpassat. Eric Sigfrid Persson satsade också på nya idéer som han sedan förverkligade med stor lidelse. Vi anser att Tockabjär är skapat i samma anda.”

Det blir en spännande vår att se de två första husen växa fram mellan träden.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17026,17028,17027″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.