[vc_row][vc_column][vc_column_text]I brist på snö får man hitta på andra aktiviteter. Den snö vi fick i november försvann långt, långt innan barnens jullov. Då är det tur att vi bara har en timme till Malmö och den nyöppnade trampolinparken vid Jägersro. Eftersom jag själv också har jullov bestämmer jag tillsammans med de två äldsta barnen, sjuåringen och fyraåringen, att testa nya Jump trampoline park.

För säkerhets skull bokar vi tid i förväg eftersom det är ett begränsat antal som släpps in till studsmattorna varje timme. Till barnens förtjusning parkerar vi bilen framför Toys R Us, som ligger granne med Jump, och spenderar tiden innan det är vår tur med att botanisera bland diverse Lego och Frostprylar på mellandagsrean.

Då vi inte har några egna ”hoppstrumpor” liknande plastisock så köper vi det när vi betalar entrén. Barnen har svårt att bärga sig och när det väl blir vår tur tillsammans med ett hundratal andra får de svårt att låta bli att springa, vilket man inte får inne bland trampolinerna. Vi börjar i zonen för de allra minsta, barn 2–5 år, där dottern hoppar runt bland de färgglada studsmattorna skumgummikuberna. Där finns en rolig rutschkana också.

Sjuåringen tar en stor matta med studsvägg precis bredvid i det som kallas ”free area”. Det är bra fjong i studsmattorna och här har han även möjlighet att hoppa från en liten höjd. Själv tar jag en mindre matta med uppsikt över båda barnen.

Uppenbarligen är det bra träning att studsa upp och ner. Det tar inte många minuter innan den långärmade tröjan åker av. Vi går bort till ”performance area” och de stora trampolinerna. Här gör man volter ut i skumgummihavet om man vill. Bredvid finns ett slags gladiatorkomplex i miniatyr där man kan hänga, klättra och balansera, medan andra försöker knuffa med stora skummgummiklockor. Denna avdelning kallas Ninja course.

Jag tar en match mot min sjuåring i en av cageballburarna för ett slags volleybolliknande spel. Det är lika kul som flåsigt att hoppa upp och ner och försöka kasta, blockera eller slå skumgummibollen in motståndarens målhål, för sjuåringen är det extremt svårt, men han tycker det är superkul och lyckas ändå trycka in två poäng som visas på displaytavlorna utanför burarna.

Efter en timme är vi nöjda. Då står en ny förväntansfull skara utanför och väntar på att få komma in och studsa.

/Fabian

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”3″ images=”17058,17057″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” column_number=”2″ grayscale=”no” choose_frame=”default” img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/-NtHTSR3tac”][/vc_column][/vc_row]


0 Comments

Lämna ett svar

Avatar placeholder

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.